Acceptaţi marea dezbrăcare de pe litoral, dar condamnaţi o mamă care-şi hrăneşte copilul

0 19

Cristina Şişcanu şi soţul său, Mădălin Ionescu, au reacţionat după ce vedeta a fost criticată pentru faptul că îşi alăptează bebeluşul în public. Cei doi susţin că acest gest este unul firesc şi nu trebuie condamnat.

Cristina Şişcanu readuce în discuţie o dezbatere mai veche: pro sau contra alăptatului în public.
Vedeta a stârnit numeroase reacţii după ce a publicat pe Facebook o imagine în care îşi alăptează fetiţa de câteva luni. Pe lângă cei care au apreciat fotografia şi au aprobat maternitatea afişată fără pudoare, mulţi s-au declarat ofensaţi şi au criticat-o considerând că este „un gest de prost gust“, „nepotrivit“ sau „ruşinos“, unele comentarii fiind chiar injurioase.
Vedeta a ţinut să le răspundă acestora din urmă, declarând că alăptatul în public este „un gest cât se poate de natural“, iar „indecenţa este doar în minţile primitive ale unora.“ Mesajul Cristinei a fost însoţit şi de o poză sugestivă, în care îşi alăptează micuţa în timp ce se află la o piscină.
„Nu îmi va fi niciodată ruşine să îmi alăptez copilul în public! Presupusa indecenţă este doar în minţile primitve ale unora. Este un gest cât se poate de natural, mai mult decât atât… înălţător! Este Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân! În România doar 30% dintre femei îşi alăptează bebeluşii în primele şase luni de viaţă, deşi 95% dintre ele pot alăpta cu succes. Le mulţumesc mămicilor care au fost alături de mine susţinând firescul“, a scris Cristina Şişcanu.
La rândul lui, Mădălin Ionescu şi-a arătat susţinerea, declarându-se surprins că românii pot accepta „marea dezbrăcare naţională de pe litoral“, dar condamnă  o mamă care alăptează. De asemenea, realizatorul TV a precizat că soţia sa a decis să iniţieze „o campanie pentru normalitate“.

„Da! Soţia mea a alăptat în public! OK, erau una, doua persoane în apropiere (pe o rază de 10-15 m)! Ce faci dacă ai născut şi alăptezi? Nu mai ieşi din casă? Nu mai ai dreptul să trăieşti? Dacă ai ieşit la o piscină publică sau într-un parc şi bebeluşul cere să fie alăptat, îl laşi să se chinuie? Să plângă vreo 20 de minute până apuci să ajungi la maşină? Ce femei sunt acelea care nu înţeleg ce traumă poate reprezenta pentru un sugar privarea de alăptat în momentul X? Aţi luat-o razna de tot? Acceptaţi marea dezbrăcare naţională de pe litoral şi de aiurea, dar condamnaţi o mamă care-şi hrăneşte copilul în public? Atât de tare v-aţi îmbolnăvit? În ce lume trăiţi? Ce vi s-a întâmplat până acum? Ce infern purtaţi în voi? P.S. Sunt atâtea femei care au trecut prin episoade urâte pentru că şi-au «permis» să alăpteze în public, încât Cristina a decis să iniţieze o campanie pentru normalitate! Alăptarea în public nu trebuie să fie o sfidare a unor norme sociale, dar nici nu trebuie să fie condamnată! Nu suntem în Evul Mediu!“, a transmis Mădălin Ionescu.
Recomandari