Povestea impresionantă a lui Lorelai, fetița fără mâini de la „Românii au talent”

0 50

Lorelai Moșneguțu (14 ani) a realizat probabil cel mai emoționant moment din sezonul 7 al emisiunii „Românii au talent”. Fetița fără mâni, care poate cânta la pian cu picioarele și are o voce de înger, a impresionat o țară întreagă cu talentul său, în timp ce condiția sa fizică specială ne dă o adevărată lecție de viață.

Jurații și prezentatorii de la „Românii au talent” au fost înmărmuriți de momentul artistic al lui Lorelai, Florin Călinescu n-a mai putut rosti niciun cuvânt de cum micuța a pășit pe scenă și mult timp după ce aceasta și-a luat rămas bun de la public. Momentul său magic a făcut-o pe Miahela Rădulescu să apese Golden Buzz și săo trimită direct în semifinală.

Lorelai, pe numele său adevărat, Alberta, are și o poveste de viață impresionantă. După ce a fost abandonată de părinții naturali la vârsta de doar două luni, micuța a fost întâlnită de Veronica Pârvulescu, asistentî maternală, care a văzut-o că s-a născut fără mâini, dar și-a dorit imediat să o adopte și s-i ofere o familie. „Mama Vio”, așa cum îi spune Lorelai celei care a crescut-o, a povestit că Alberta nu a vorbit timp de trei ani și nu a mers până la patru ani, după cum precizează Adevărul.ro.

Acum, la doar 14 ani, Lorelai ne oferă tuturor o lecție de viață și îi face pe mulți oameni să privească diferit șansele care li se oferă. În ciuda faptului că nu are mâini, a învățat să se folosească de picioare pentru a realiza diferite activități, ajungând până la cele de nivel cultural: Alberta este deja la a patra carte scrisă cu degetele de la picioare, o lucrare în care ea a vorbit despre anumite personalități culturale pe care a avut ocazia să le întâlnească, informează sursa citată.

https://www.youtube.com/watch?v=JE7Voa4XXPs

 

În lumea artei, Lorelai a devenit destul de cunoscută. A câștigat zeci de premii la concursuri de muzică, poezie și chiar pictură, este uimitor cum poate picta la fel de bine cum poate tasta la calculator folosindu-se de degetele de la picioare. Ceea ce este și mai emoționant este că alberta a mărturisit că nu se simte niciodată singură, ci este permanent vegheată de un înger.

„Am un înger al meu și vorbim în gând. Are o voce groasă, bărbătească. Îmi cere să cânt și spune că sunt una dintre vocile din corul de sus, din cer. De aceea am scris într-o poezie că eu sunt și în cer și pe pământ. El îmi spune cum să scriu și ce să scriu.”

Florin Călinescu a fost copleșit de emoții, n-a mai putut rosti un cuvânt
Foto: captură foto/ProTv

La rândul ei, mama sa adoptivă vorbește și ea plină de emoție despre talentele lui Lorelai: „Sunt ca nişte apariţii, îi vin numai atunci când e foarte speriată de ceva. Prima dată, mi-a spus că îngerul i-a vorbit acum doi ani, într-o zi când eram în microbuz. Era şapte seara, s-a înnoptat brusc şi a venit o vijelie foarte mare. Era ca o minitornadă, iar oamenii s-au speriat atât de tare, încât au început să se roage. Ea era blocată de frică, n-a scos un cuvânt. Apoi mi-a povestit că auzise vocea aceea care îi spunea că va ajunge cu bine acasă. Şi i-a mai spus să nu se sperie de felul în care arată, căci a venit aşa cu un scop pe lume“.

Recomandari