Abia acum s-a aflat. Intre Craciun si Revelion, Guvernul a mai facut o marsavie

3425

Pe 14 decembrie, guvernul Tudose dadea o ordonanta prin care anunta, cu surle si trambite, ca se anuleaza pensiile speciale ale privilegiatilor din sistemul public pe motiv ca ar constitui “inechitate la nivelul contribuabililor”. Cu toate acestea, acelasi guvern, la doar cateva zile distanta, anula aceasta ordonanta.

Astfel, pe 28 decembrie, o noua ordonanta de urgenta, data de acelasi guvern, ABROGA articolul respectiv. Totul a fost adoptat fara nicio consultare, in tacere absoluta.

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 116 din 28 decembrie 2017, Guvernul Tudose a acordat inspectorilor ANAF posibilitatea de a fi rasplatiti cu bonusuri de pana la 15% din sumele incasate. Dar, a mai facut ceva: a modificat, asa in treacat, Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Cum? A abrogat alineatul 4 al articolului 51. Ce spunea acesta? „Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulata cu o pensie de serviciu/indemnizatie pentru limita de varsta reglementate de legi cu caracter special”.

Frumusetea e ca alineatul abrogat fusese introdus in lege cu doar doua saptamani in urma, prin Ordonanta de Urgenta nr. 103, adoptata de acelasi Guvern Tudose in sedinta din 14 decembrie 2017. Interdictia de a cumula o pensie de serviciu cu o pensie din sistemul public urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2018, scrie Digi24.ro.