A “scăpat” coronavirusul din laboratorul din Wuhan? Americanii au făcut un anunţ surprinzător

1

Pandemia de coronavirus a dat peste cap întreaga lume, iar China este acuzată vehement de comunitatea internaţională pentru izbucnirea acestei crize. Statele Unite ale Americii au criticat Beijingul în cei mai duri termeni şi chiar au lansat o serie de acuzaţii conform cărora virusul a “scăpat” dintr-un virus dintr-un laborator din Wuhan. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

A “scăpat” coronavirusul din laboratorul din Wuhan?

Doar că experţii de la Washington şi-au schimbat discursul şi, conform CNN, aceştia susţin că este foarte improbabil ca criza de coronavirus să fie începută din cauza unui accident în laborator, ci mai degrabă îşi are originea în piaţa de animale chineze.

“Cred că este foarte improbabil să fi fost un accident de laborator şi este foarte posibil ca virusul să se fi dezvoltat pe care naturală şi oamenii să fie infectaţi după interacţiunea cu un animal”, susţine un diplomat de la Washington, conform CNN.

Agenţia Five Eyes, care cuprinde SUA, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, are acces la o gamă largă de informaţii într-unul din cele mai strânse acorduri multilaterale din lume. Evaluarea de la membrii grupului subminează afirmaţiile lui Trump, care susţine că virusul provine mai degrabă dintr-un laborator din Wuhan, decât de la un laborator din regiune.

“Este foarte clar că piaţa este locul în care a izbucnit primul focar de coronavirus”

După acest anunţ, va creşte presiunea asupra administraţiei Trump, iar preşedintelui american i se vor cere dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile. El nu a reuşit să facă asta până acum, în ciuda retoricii foarte agresive.

O sursă importantă a declarat pentru CNN că “este foarte clar că piaţa este locul în care a izbucnit primul focar de coronavirus, însă nu este încă clar modul în care a ajuns virusul acolo”. Iar fără o transparenţă din partea Chinei, este imposibil să se afle.

Fauci îl contrazice pe Trump: “Toate dovezile arată că virusul a evoluat în natură”

Într-un interviu acordat pentru National Geographic publicat luni, dr. Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecţioase din SUA, a spus că nu crede că virusul îşi are originea într-un laborator:

“Dacă te uiţi la evoluţia virusului la lilieci şi la ce dovezi ştiinţifice avem, sunt foarte înclinat să cred că acest virus nu ar fi putut fi manipulat artificial sau intenţionat”, a spus Fauci.

Expertul american a adăugat că nu crede că virusul a scăpat din laborator în societate: “Toate dovezile arată că virusul a evoluat în natură şi apoi a trecut de la animal la om”

Însă, această variantă nu este susţinută de Donald Trump, preşedintele SUA şi Mike Pompeo, secretar de stat al SUA, care susţin că există dovezi că virusul îşi are originea în Institutul de la Wuhan: “Vă spun că există un număr important de dovezi că virusul a venit din laboratorul din Wuhan”, susţine oficialul.

ADVERTISEMENT

Recomandari