A renunțat la un rinichi ca să-și salveze șefa și a fost concediată drept răsplată

0 55

Te-ai fi așteptat la o mărire de salariu după sacrificiul ăsta…

Nu-i o știre de ultimă oră, ci o incredibilă poveste de viață pe care trebuie neapărat s-o citim. Incredibilă în sensul rău, adică nu-ți vine să crezi ce mizerii ordinare pot fi unii oameni.

povestea americancei Debbie Stevens, care și-a donat unul dintre rinichi în încercarea de a-i salva viața șefei sale. Ce a urmat pare scenariul unei comedii negre. Se întâmpla în 2010, când Debbie avea 45 de ani și Jackie Brucia, șefă-sa, avea 59.

Debbie Stevens Foto: Youtube

Cele două lucraseră împreună în trecut la Atlantic Automotive Group, un colos al industriei auto americane. Cică se înțelegeau de minune, dar Debbie a fost nevoită să renunțe la locul de muncă în 2009 pentru a se muta în Florida. S-a întors după numai un an și a zis s-o viziteze pe Jackie. Cu ocazia asta, a aflat că fosta ei șefă nu stătea deloc bine cu sănătatea și că avea nevoie de un transplant de rinichi.

„A spus că are un posibil donator, un prieten sau ceva de genul ăsta”, își amintește Debbie. „Dar i-am zis că, dacă se întâmplă ceva, sunt dispusă să-i donez unul dintre rinichii mei. A răspuns oarecum în glumă: <<Nu se știe niciodată, într-o bună zi s-ar putea să-ți accept oferta>>”.

Jackie Brucia, antagonista poveștii Foto: inc.com

Întoarsă definitiv în Long Island (New York), Debbie s-a apucat să-și caute de lucru și a primit instant o ofertă de la Jackie Brucia. Pentru că întotdeauna se simțise bine la Atlantic Auto și chiar se imagina muncind acolo până la pensie, protagonista noastră a acceptat.

La scurt timp după revenire, șefă-sa o întreabă dacă vorbea serios când i-a oferit propriul rinichi. Se pare că planul inițial picase, iar Jackie era în căutarea unui nou donator. Debbie s-a ținut de cuvânt: „Nu-i de glumă cu așa ceva. Nu am făcut-o pentru siguranța locului de muncă. Nu am făcut-o ca să primesc vreo mărire. Am făcut-o pentru că așa sunt eu. Nu voiam să moară”.

Foto: Youtube

Nici de data asta lucrurile nu au decurs conform planului: Debbie nu era un donator compatibil. Chiar și așa, a ajutat-o indirect pe Jackie, donând unul dintre rinichii săi băncii naționale de organe, ţesuturi şi celule. Treaba asta a ajutat-o pe Jackie să avanseze în lista de așteptare și, până la urmă, a primit organul de la altcineva.

De acum încolo dispare orice urmă de logică. În loc s-o pună pe un piedestal, Jackie a început s-o trateze pe Debbie ca pe un gunoi din cauză că nu-și revenea mai repede după operație. Durerile la picioare și problemele digestive, consecințe ale intervenției chirurgicale, au forțat-o pe Debbie să-și ia niște zile libere. A revenit repejor la birou, dar la fel de repede a trebuit să se-ntoarcă la pat, pentru că nu se recuperase complet. Treaba asta a scos-o din minți pe Jackie, care i-ar fi spus: „Nu poți veni și pleca după cum ai chef. Lumea o să creadă că primești tratament preferențial”.

Jackie Brucia Foto: fooyoh.com

Ăsta era doar vârful aisbergului: „Urla la mine pentru greșeli pe care nici nu le comisesem, ajunseserăm în punctul în care nici nu mă lăsa să mă ridic de la birou. Țipa non-stop. Era așa de rău, că începeam să plâng de multe ori”.

Debbie a ajuns chiar să consulte un psihiatru din cauza stresului continuu și în scurt timp a fost concediată. Până la urmă a dat în judecată Atlantic Auto, pe motiv de discriminare. Femeia e convinsă că singurul motiv pentru care Jackie Brucia o reangajase e tocmai ca să pună mâna pe rinichiul ei: „S-a folosit de puterea ei ca să mă manipuleze”.

Deloc surprinzător, Brucia neagă totul: „Îi voi fi întotdeauna recunoscătoare că mi-a dat un rinichi. Nu am nimic rău de spus despre ea – a făcut un lucru minunat pentru mine”.

Foto: alriyadh.com

Reprezentantul legal al grupului auto zice că totul e în mintea lui Debbie și că motivul real al concedierii e faptul că femeia nu mai dădea același randament la lucru, ceea ce afecta negativ întreaga companie.

Cazul ăsta extraordinar a făcut vâlvă prin presa internațională, dar subiectul s-a stins la fel de repede. Nu s-a anunțat niciodată rezultatul procesului, deci e posibil ca „războiul” să continue până-n ziua de azi.

Oricare ar fi adevărul, Debbie Stevens merită o statuie în fața sediului Atlantic Automotive Group. Sau măcar în curtea lui Jackie Brucia – așa, pe post de memento.

Recomandari