A murit unul dintre medicii chinezi care s-a închis la culoare în timpul tratamentului pentru coronavirus. Ce s-a întâmplat cu al doilea doctor

Unul dintre medicii chinezi care s-a închis la culoare în timpul tratamentului pentru coronavirus a murit marți dimineață.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

A murit unul dintre medicii chinezi care s-a închis la culoare în timpul tratamentului pentru coronavirus

Conform BBC, moartea medicului chinez a cărui piele se închisese la culoare în timpul tratamentului pentru coronavirus a survenit la aproape patru luni de la infectare.

Hu Weifeng, urolog la Spitalul Central din Wuhan, a fost printre primii medici din China care au fost diagnosticați și tratați de COVID-19. În ultimele patru luni, el a fost internat la terapie intensivă, iar imaginile îl arătau făcând dializă și respirând printr-o traheostomie.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În luna mai, el a avut o perioadă în care se simțea destul de bine încât să fie externat, însă situația lui s-a înrăutățit la loc. În schimb, medicul cardiolog Yi Fan s-a vindecat și a fost externat.

Hu Weifeng este al șaselea medic de la Spitalul Central din Wuhan care a murti de coronavirus

Doctorul Hu Weifeng a colaborat cu medicul Li Wenliang, decedat în luna februarie, și care avertizase încă din decembrie 2019 despre pericolul acestui nou virus. A fost unul dintre medicii luați în colimator de poliția chineză pentru că a încercat să dezvăluie existența virusului la puțin timp de la apariția sa.

ADVERTISEMENT

Hu Weifeng este al șaselea medic de la Spitalul Central din Wuhan care a pierdut lupta cu COVID-19. Potrivit raportărilor oficiale, peste 230 de cadre medicale de la acest spital s-au infectat cu coronavirus.

Cazul medicilor Hu Weifeng și Yi Fan a făcut înconjurul lumii în luna aprilie, după ce pielea lor a căpătat o nuanță închisă, un efect secundar al tratamentului primit împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Doctorul Li Shusheng a declarat la acel moment că pielea celor doi medici s-a întunecat din cauza unui tip de medicament care li s-a administrat în primele etape ale tratamentului.

Acesta a adăugat că unul dintre efectele secundare ale medicamentului este întunecarea culorii pielii, dar a precizat că este de așteptat ca aceasta să revină la normal odată ce toate organele vor începe să funcționeze normal.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More