A murit Kenny Rogers, „Regele muzicii country”. Familia sa se lovește în acest moment greu de restricțiile impuse de situația națională de urgență impusă de pandemia de Covid-19

Doliu în muzică… Kenny Rogers a murit în noaptea aceasta, la ora 23:25 (ora locală), acasă, pe domeniul său de 23 de hectare din Colbert, Georgia, SUA, înconjurat de familie. Marele cantautor american suferea de mai multe afecțiuni, artrită severă, hepatită C şi cancer de piele, care l-au răpus la 81 de ani.

A murit Kenny Rogers, „Regele muzicii country”. Familia sa se lovește în acest moment greu de restricțiile impuse de situația națională de urgență impusă de pandemia de Covid-19

Kenny Rogers va rămâne în memoria milioanelor de admiratori ca „Regele muzicii country”, după o cariera de 58 de ani, încheiată în urmă cu mai bine de doi ani, pe 25 octombrie, cu un ultim concert, la „Bridgestone Arena”, Nashville, Tennessee, SUA, cu 20.000 de spectatori care au umplut până la refuz sala de… hochei, „casa” cunoscutei echipe Nashville Predators din NHL.

Kenneth Donald Rogers s-a născut pe 21 august 1938, la Houston. Cântăreț, compozitor, textier, actor şi producător muzical, a fost votat „Cântărețul preferat al tuturor timpurilor” în 1986, într-un sondaj comun al publicațiilor „USA Today” și „People”.

A impus numeroase cântece care au avut un mare succes mondial, nu numai în genul country, a fost în Top 3 al clasamentelor individuale din SUA nu mai puțin de 211 de săptămâni, iar albumele sale s-au vândut în peste 120 de milioane de copii.

„The Gambler”, „Lady”, „Islands In The Stream”, „Lucille”, „She Believe In Me” sau „Through the Years” sunt numai câteva dintre cele mai cunoscute piese din vastul său repertoriu, care numără 123 de melodii, 24 impunându-se ca hituri numărul 1 în 78 de săptămâni.

Inclus în „Country Music Hall of Fame” în 2013, Kenny Rogers a câștigat 6 premii CMA, 3 premii GRAMMY, 1 premiu CMA Willie Nelson Lifetime Achievement Award, 1 trofeu Lifetime Award în cadrul galelor CMT Artist.

Relația sa îndelungată cu voluptoasa Dolly Parton a dat naștere la multe comentarii…

Kenny Rogers a fost „recunoscut” ca un adevărat „armăsar” de fiecare dintre cele 5 soții pe care le-a avut, cu care a făcut 6 copii.

Prietenia sa îndelungată cu altă celebritate a muzicii country, voluptoasa Dolly Parton, împreună cu care a susținut sute de concerte, a dat naștere la numeroase comentarii de natură amoroasă, dar ambele vedete au negat întotdeauna aspectul intim al relației lor.

Familia planifică în acest moment un mic serviciu privat de înmormântare, din cauza îngrijorării pentru situația națională de urgență COVID-19. Și așteaptă „cu nerăbdare să celebreze public viața lui Kenny împreună cu prietenii și fanii săi la o dată ulterioară”, potrivit unui comunicat postat pe facebook…

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More