„A intrecut orice limita”. Dragnea a turbat in Guvern dupa ce Iohannis a suspendat sedinta CSAT.

0 42

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, marti seara, la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dancila despre rectificarea bugetara, in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a suspendat sedinta CSAT, motiv pentru care Consiliu nu a emis aviz pentru rectificarea bugetara.

„A intrecut orice limita”, a comentat Dragnea suspendarea sedintei CSAT de catre Iohannis. Intrebat daca se gandeste la suspendarea presedintelui, liderul PSD a raspuns: „Nici nu mai stiu ce sa zic.”

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la Palatul Victoria in jurul orei 18.00. El a venit insotit de deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca sedinta CSAT a fost suspendata si asteapta ca Guvernul sa vina cu un nou proiect de rectificare, dupa ce membrii Consiliului Suprem nu au cazut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

Ministrul Finantelor Publice a declarat marti ca intarzierea rectificarii bugetare, anuntata de presedintele Klaus Iohannis, dupa suspendarea sedintei CSAT, va avea efecte negative asupra asigurarii salariilor, a investitiilor si compensatiile asigurate pentru fermierii afectati de pesta porcina.

„Orice intarziere a rectificarii bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, in septembrie, ramane neacoperita pentru entitati la nivel public. Daca se mentine blocajul, parte de investitii poate sa aiba de suferit si cu blocaje in derularea de proiecte publice. La nivel local, proiecte in curs de derulare care pot intampina dificultati. Efectul neplacut al pestei porcine, sunt prevazute in rectificarea bugetului pentru compensatii in cazul animale sacrificate”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca sedinta CSAT a fost suspendata si asteapta ca Guvernul sa vina cu un nou proiect de rectificare, dupa ce membrii Consiliului Suprem nu au cazut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

„Nu s-a putut obtine consens, unanimitate si nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Asadar am suspendat sedinta CSAT”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a cerut Executivului sa vina cu un proiect care sa elimine taierile „inexplicabile” ale bugetelor institutiilor din domeniul securitatii nationale.

„Daca dorim sa insistam pe sicane politice atunci lucrurile s-ar putea corecta putin mai greu (…) Romania este o tara sigura, romanii sunt bine aparati, dar aceste lucruri nu vin de la sine”, a spus Iohannis.

Recomandari