A început Postul Crăciunului. Când este dezlegare la pește și ce este bine să faci până la Crăciun

A început Postul Crăciunului la ortodocși. În următoarea perioadă, creștinii care respectă acest post nu au voie să consume alimente de proveniență animală, însă există anumite excepții. Vor fi zile cu dezlegare la pește și vin, iar noi îți spunem care sunt datele la care poți consuma pește. Totodată, în acest post este bine să mergi mai des la biserică și să fii mai bun, mai darnic cu oamenii din jurul tău.

Postul Crăciunului și dezlegările la pește

Dezlegările la pește au loc în special în zilele de sărbătoare, iar în acest post important, al doilea ca durată din an, după Postul Paștelui, vor fi câteva zile în care creștinii vor putea mânca pește și vor putea bea vin. 21 noiembrie este prima zi în care Biserica Ortodoxă dă dezlegare la paște. Este ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică. 30 noiembrie este următoarea dată la care se dă dezlegare căci este ziua Sfântului Andrei.

Alte sărbători importante în care se poate consuma pește: 6 decembrie – Sfântul Nicolae, 13 decembrie – Sfântul Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei și 18 decembrie – Sfântul Daniil Sihastrul. Pe lângă dezlegarea la pește avem și dezlegarea la untdelemn și vin în zilele de marți joi, dar și sâmbăta și duminica până pe 20 decembrie inclusiv. În legătură cu uleiul, e bine de precizat că deși nu este o rânduială trecută în Biblie, despre ulei se vorbește în Sinaxar.

Luni, miercuri și vineri – principalele zile de post

Sinaxarul este un calendar amănunțit care apare la sfârșitul cărților de rugăciuni ori cele de cult, mai complexe. Uleiul apare în Ceaslov, iar aceste dezlegări nu apar tot timpul în calendarele creștin-ortodoxe din motive tehnice, acestea fiind redactate în conformitate cu cele mai importante sărbători.

Cele mai importante zile de post sunt cele de luni, miercuri și vineri. Marii teologi spun că în zilele de miercuri și vineri ar fi bine să ținem post negru, iar dacă nu putem să țintem tot postul, să o facem doar în aceste trei zile din săptămână.

Te-ar mai putea interesa și:

  • Cutremur în cazul Caracal! Mărturie teribilă a mamei Luizei: Ce i-au spus procurorii
  • REDUCERE DE 81% iPhone 11 PRO Max și Samsung Galaxy Note 10 Black Friday
  • Fata de 25 de ani s-a căsătorit cu bătrânul de 70 pentru bani, dar în noaptea nunții a primit mai mult decât se aștepta. a doua zi a cerut: ,,Divorț. Imediat!”. Ce s-a întâmplat în noaptea nunții
  • FOTO. Cum arată acum Simona Sensual! În tinerețe poza dezbrăcată, acum a renunțat la lumea mondenă și la numele de scenă!
  • Lia Olguța Vasilescu șterge pe jos cu Florin Cîțu: Apocalipticule, e fix jobul tău! A ieșit ca mâțu să miorlăie
  • UPDATE. Bombă PSD sub scaunul lui Ciucă. Adevărul despre noile pensii pentru militari
  • Fiica Andreei Esca are mari probleme în Marea Britanie! Mesajul vedetei Pro Tv pentru români
  • Nu le-au încăput banii în valize! 3 români au luat la pariuri 270.000 de euro din biletele puse pentru distracție!
Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More