A fost promulgată legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Klaus Iohannis și-a dat acordul

A fost promulgată legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. chiar preşedintele Klaus Iohannis și-a dat acordul pentru ea. Măsurile devin aplicabile în timpul stării de alertă instituită joi seară pentru 30 de zile, care însă vor intra în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

A fost promulgată legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 15 mai a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (PL-x 251/13.05.2020)”, anunţă Administraţia prezidenţială.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Legea a fost adoptată la începutul săptămânii de Guvern, iar miercuri a trecut de Parlament, într-o formă modificată substanţial faţă de varianta Executivului. Pentru că starea de urgenţă expira joi, 14 mai, Guvernul a emis joi noaptea o hotărâre şi un set de măsuri în baza cărora să poată fi respectate restricţiile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis și-a dat acordul

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat și fotografia de copertă a paginii de Facebook cu un îndemn la responsabilitate. ”Continuaţi să fiţi responsabili”, le-a transmis şeful statului românilor. Acesta a adăugat mai multe recomandări.

– purtaţi mască de protecţie
– menţineţi o distanţă de 1,5 metri faţă de ceilalţi
– limitaţi deplasările care nu sunt necesare
– respectaţi măsurile de igienă

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Poliţia de Frontieră, explicaţii pentru haosul de la Vama Nădlac: "Persoanele trebuie să efectueze şi triajul epidemiologic"
  • Coronavirus în lume. Spania anunță cel mai mic număr de decese, iar Qatar introduce închisoarea pentru cei care nu poartă mască
  • Jungla Amazonului, cel mai mare bazin de coronavirusuri. Avertismentul unui cercetător brazilian
  • BOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie, care a împărtăşit copii cu aceeaşi linguriţă!
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

De altfel, într-o declaraţie de presă făcută joi seară, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că pandemia nu se încheia odată cu starea de urgenţă.

”De mâine intrăm într-o nouă etapă, pentru că încetarea stării de urgenţă nu echivalează, din păcate, cu finalul epidemiei.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Din punct de vedere medical, avem ceva semnale pozitive, dar trebuie să conştientizăm cu toţii că pericolul reprezentat de acest virus este departe de a fi trecut. Ce am făcut până acum s-a dovedit eficient şi am reuşit să ţinem epidemia sub control.

În continuare sunt însă necesare măsuri pentru revenirea la o viaţă mai apropiată de normalitate, dar în aceleaşi condiţii de maximă siguranţă”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Şeful statului a mai afirmat că intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi şi responsabilităţi suplimentare pentru toţi cei care îşi vor relua, într-o formă sau alta, activitatea.

”Distanţarea socială, munca de acasă acolo unde este posibil, respectarea tuturor normelor de igienă, purtatul măştii de protecţie sunt esenţiale pentru a putea controla şi în continuare epidemia.

ADVERTISEMENT

Fără aceste măsuri şi reguli, fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi, lucrurile pot uşor degenera. Şi vreau să fiu foarte clar: Dacă situaţia se va înrăutăţi şi datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgenţă!

Să nu compromitem, aşadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii”, a spus preşedintele”, a adăugat şeful statului.

ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More