9.09.2019, dată fatidică pentru Terra? Un asteroid ameninţă Pământul, cât de aproape suntem de un cataclism

Un asterodid cu un diametru de 40 metri şi care se deplasează cu o viteză de 44.000 km/oră poate lovi Pământul în data de 9 septembrie 2019, la ora 10:03. Potrivit NASA, din cele 816 corpuri cerești ce amenință Terra, acesta este cel de-al șaptele pericol real ca iminenţă.

„Din datele pe care le deținem până în acest moment, probabilitatea ca asteroidul să lovească Terra este echivalentă cu cea a fi loviți de un tren, în timp ce ne aflăm la o trecere de nivel, fără a putea vedea sau auzi trenul, dar știind că garnitura vine pe acolo o dată la 15 ore. Ai trece?”, a declarat Ettore Perozzi, de la Agenția Spațială Italiană.

În caz de impact, putem vorbi despre un cataclism asemănător cu cel produs, în 1908, la Tunguska, în Siberia, când un asteroid a ras o suprafață de 2.000 de kilometri pătrați, echivalentul unui „disc” de 50 de kilometri diametru, cu 80 de milioane de arbori arși.

2006 QV89, așa cum este cunoscut oficial, ocupă locul al șaptelea în lista celor mai periculoși asteroizi ce pot lovi Terra, dintr-un total de 816. Primul este un asteroid de nouă metri diametru, dar care deține o probabilitate de 1 la 16 pentru a lovi Terra, în 2095. „Acum se află prea departe. Vom cunoaște cu exactitate traiectoria sa în luna iulie, cu ajutorul unui telescop de opt metri. Atunci vom afla dacă există sau nu un risc real de impact”, a explicat Rudiger Jehn, directorul Biroului de Apărare Planetară de la Agenția Spațială Europeană. „Problema nu este dacă un asteroid va lovi Pământul, ci când o va face”, a adăugat el.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More