5 rețete de post pentru începători. Sunt delicioase și ușor de gătit

Nu toată lumea știe să pregătească rețete complicate și sofisticate ca la restaurant, de aceea astăzi vă recomand cinci rețete simple, ideale pentru orice bucătar la început de drum. Dacă bucătăria nu se numără printre pasiunile voastre, încercați aceste rețete care vă vor încânta papilele gustative și nici nu sunt greu de pregătit.

5 rețete simple și rapide pentru bucătarii începători

1. Omleta, ideală pentru micul dejun

Dacă vrei să pregătești un mic dejun rapid, dar în același timp gustos și sănătos încearcă omleta. Acest preparat se poate face cu orice ingrediente se găsesc prin frigider, dar mare atenție, nu este recomandată în perioada postului.

Încercați omleta cu șuncă, măsline și cașcaval care va dispărea din farfurie în secunda doi. Se adaugă sare și piper în funcție de gust. Sfat: nu folosiți mult ulei sau înlocuiți-l cu unt.

2. Paste, o rețetă de nerefuzat

Cine poate refuza o porție delicioasă de paste? Cu siguranță, fiecare are rețeta preferată pentru această mâncare italienească rapidă și savuroasă. Pastele se pot face atât pentru post, cât cu carne sau brânzeturi. Astăzi vă recomand penne cu ciuperci și sos de roși, ideale în perioada postului.

Mod de preparare penne cu ciuperci și sos de roșii

  1. Într-o oală se pune apă la fiert pentru paste
  2. Când apa începe să fiarbă se adaugă un praf de sare și pastele care urmează să stea pe foc conform instrucțiunilor de pe ambalaj, între 8 și 12 minute
  3. Între timp se pregătește sosul de ciuperci. Acestea se curăță, se spală și se taie bucăți mici
  4. Ciupercile și cei doi căței de usturoi tocați se sotează în puțin ulei de măsline
  5. În momentul în care ciupercile sunt gata se adaugă sosul de roșii cu busuioc
  6. Se condimentează sosul cu sare și piper, în funcție de preferințele fiecăruia
  7. Sosul trebuie să stea pe foc circa 3-4 minute și apoi se adaugă pastele fierte
  8. Se amestecă în continuu ca să nu se lipească sosul care îmbracă pastele
  9. Dacă sosul vi se pare prea gros se mai poate adăuga puțină din apa în care au fiert pastele și se mai țin pe foc 2 minute
  10. Pastele cu ciuperci și sos de roșii se servesc calde. Poftă bună!

3. Prăjitură cu mere și biscuiți

Ingrediente necesare:

  • un kilograme de mere care vor fi date prin răzătoarea mică
  • o jumătate de kilogram de biscuiți simpli de post
  • 100 de grame de zahăr alb
  • 200 de grame miez de nucă
  • esență de vanilie
  • un vârf cu cuțit scorțișoară

Mod de preparare prăjitură de post cu mere și biscuiți:

  1. Merele rase care au fost lăsate la scurs se pun într-o cratiță, la foc mic
  2. Se adaugă peste mere zahărul, nuca tăiată fin, esența și scorțișoara și se țin la foc până scade tot lichidul
  3. Compoziția este gata când începe să se lege. Se lasă deoparte la răcit
  4. Separat într-o tavă care a fost acoperită cu folie de plastic se pune un strat de biscuiți și apoi unul de mere
  5. Se repetă procedura până la terminarea compoziției de mere. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți
  6. Prăjitura cu biscuiți și mere se acoperă cu folie alimentară și se pune deasupra o greutate pentru a se așeza frumos forma
  7. Prăjitura trebuie să stea la rece, la frigider, cel puțin 2 ore
  8. Desertul se taie bucăți și se pudrează cu zahăr fin
  9. Prăjitura poate fi servită cu înghețată de vanilie, tot de post
  10. Spor la treabă și poftă bună!

4. Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Ingrediente necesare pentru 4-6 porții:

  • 6 pulpe de pui
  • 6-8 cartofi medii
  • 4 căței de usturoi
  • 250 de grame de parmezan
  • sare, piper și condimente (boia dulce, cimbru)

Mod de preparare simplu și rapid:

  1. Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele
  2. Pulpele se pui se pun într-o tavă lângă care se adaugă cartofi
  3. Se adaugă restul ingredientelor și câteva linguri de ulei
  4. Tava se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute
  5. Pulpele și cartofii sunt gata când încep să se rumenească. Spor la treabă și poftă bună!

5. Tort de post, ca la mama acasă

Ingrediente necesare:

  • un kilogram de mere rase, 300 de grame de biscuiţi de post
  • 200 de grame zahăr, o linguriţă de esenţă de vanilie
  • o linguriţă de scorţişoară
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • două plicuri de budincă, 3 grame de gelatină

Mod de preparare tort delicios de post:

  1. Prepară un sirop din 600 ml de apă, zahăr, esenţă de vanilie și rom
  2. Adaugă apoi merele rase, amestecate cu sucul de lămâie, scorţişoară și budincă de vanilie
  3. Lasă-le pe toate la fiert timp de 10 minute la foc mediu, amestecând din când în când
  4. Gelatina se adaugă în ultimul minut de fierbere şi întreaga compoziţie se lasă apoi la răcit
  5. Tortul se asamblează punând un rând de biscuiţi, un rând din crema de mere rase cu budincă de vanilie, biscuiţi, crema de mere şi, la final, încă un rând de biscuiţi.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More