21 de unități de învățământ au cursurile suspendate parțial sau integral! Gripa, principala cauză

21 de unități de învățământ au cursurile suspendate parțial sau integral! Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) a informat că în 20 de unităţi de învăţământ din Capitală cursurile sunt suspendate parţial din cauza gripei, iar într-o grădiniţă privată integral.

21 de unități de învățământ au cursurile suspendate parțial sau integral!

Potrivit unei informări a IŞMB, cursurile sunt suspendate în cele 20 de unităţi în una sau două clase/grupe.

Cursurile se suspendă în situaţia în care se confirmă medical cel puţin trei cazuri de copii cu gripă într-o clasă/grupă.

Gripa, principala cauză

Vă readucem aminte că alte trei decese cauzate de gripă au fost înregistrate, fiind vorba despre doi bărbaţi şi o femeie, toţi având şi alte afecţiuni şi nefiind vaccinaţi antigripal. În acest sezon, gripa a cauzat 34 de decese, până în prezent.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), au fost confirmate trei noi decese, toate la persoane cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Astfel, este vorba de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din judeţul Bacău, care a murit în 8 februarie, de un bărbat de 50 de ani din judeţul Bihor, care a murit în 12 februarie, şi de o femeie de 52 de ani, tot din judeţul Bihor, care a murit joi.

Cele trei persoane aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinate anti-gripal. Autorităţile sanitare au declarat oficial, în 6 februarie, epidemie de gripă, în condiţiile în care numărul total al deceselor era de 18.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat la sfârșitul săptămânii trecute că situaţia centralizată la nivel naţional arată că, din cauza gripei şi a virozelor erau închise 95 de unităţi de învăţământ, din Alba (două), Argeş (trei), Bucureşti (65), Constanţa (două), Cluj (şapte), Iaşi (trei), Ilfov (trei), Olt (una), Sălaj (una), Sibiu (două), Suceava (cinci) şi Teleorman (una).

În total, sunt 9.637 de elevi afectaţi de suspendarea cursurilor din aceste unităţi de învăţământ, ei nefiind însă bolnavi.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More