13 rele pe care le face Gabriela Firea chiar astăzi. Se aloca bani de statui in timp ce spitalele sunt nefinantate

0 50

Roxana Wring trage un semnal de alarma. Gabriela Firea da tun dupa tun si aloca bugete pentru statui in loc de spitale.

1. Scumpește statuia lui Ion C. Brătianu cu 4,7 milioane de lei. Motivul: ”reducerea duratei de execuție” astfel încât să fie gata în acest an.

2. Alocă 19 milioane de lei Administrației Monumentelor pentru alte 7 noi statui și suplimentări la 4 deja în lucru. AMPT ajunge să aibă în acest an un buget de 200 milioane de lei, o sumă egală cu bugetul pe care l-au avut TOATE cele 19 spitalele din subordinea PMB în anul 2016.

3. Mai face o statuie, în plus față de cele deja aprobate pentru acest an. ”Statuie / ansamblu monumental Nelson Mandela”. Nu întrebați de ce.

4. În urma rectificării bugetare, suma pentru capitolul cultură, recreere și religie ajunge la 1 miliard de lei, adică a șasea parte din bugetul total al Capitalei pe acest an.

5. Atinge ”performanța” unică de a nu fi cheltuit decât 4,5% din banii prevăzuți pentru dezvoltare. Dacă ne raportăm la tot bugetul Capitalei pe 2018, înseamnă că Gabriela Firea a investit în dezvoltare doar 1,9% din total (adică 110 milioane lei dintr-un buget total de 5,7 miliarde de lei)

6. Majorează cu 15 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Managementul Transportului București, ”pentru a susține financiar activitatea companiei”.

7. Împrumută cu 4 milioane de lei Compania Municipală Cimitire București, tot ”pentru a susține activitatea companiei”.

8. Majorează cu 7 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Turistică. Compania avea deja un capital de 1,6 milioane plus un împrumut de 2,8 milioane de lei.

9. Taie 39 de milioane de lei din banii alocați pentru aer condiționat în mijloacele de transport în comun.

10. Pregătește terenul pentru ca Poliția Locală și ALPAB să poată încheia contracte de consultanță și reprezentare juridică (deși până acum niciuna niciuna din cele două instituții nu au părut să aibă nevoie).

11. Înființează încă o instituție perfect inutilă: Asociația Centrul Municipal pentru Dialog București. Scopul, desigur, este generos: ”dezvoltarea socio-economică durabilă a comunității”

12. Dă bani pentru biserici: 18 milioane de lei, din care 10 doar pentru Catedrală. Din 2011 și până în prezent, Catedrala a înghițit – doar la bugetul Capitalei – suma de 88 de milioane de lei (mai mult de un sfert din această sumă a fost dată de Gabriela Firea). Acestei sume i se adaugă încă 125 de milioane de la Guvern și 50 de milioane de la primăriile de sector.

13. Alocă 45 de milioane de lei pentru vouchere care dublează inutil programul Rabla derulat de Guvern.

Dacă ați ajuns până aici, mai citiți câteva rânduri despre explicația acestei risipe compulsive marca Firea. Ei bine, Gabriela Firea este incapabilă să conducă orașul. Nu știe să investească banii în lucrurile cu adevărat importante, nu știe să deruleze proiecte majore, nu știe să se ocupe de transport public, de mobilitate urbană, de infrastructură, de spații verzi, de consolidări și de toate celelalte lucruri extrem de importante. Și pentru că nu știe, îi rămân grămezi de bani necheltuiți. Investițiile în echipamente medicale nu s-au făcut, investițiile la STB (RATB) nu s-au făcut, modernizări, consolidări, reabilitări nici atât. În acest moment, Gabriela Firea stă pe grămezi de bani și efectiv nu știe ce să mai facă cu ei. Nu știe pe ce să-i mai cheltuiască. Acesta este de fapt motivul pentru care aruncă cu bani în stânga și în dreapta: face majorări de capital la companii, dă împrumuturi, înființează instituții noi, face statui, dă bani pentru Catedrală, inventează tot felul de stimulente și face orice pentru a da impresia că Primăria pe care o conduce chiar funcționează. Lucrurile nu sunt însă deloc așa. Gabriela Firea este de fapt o Viorica Dăncilă cu o dicție mai bună. Atât și nimic mai mult.

PS: Ședința de consiliu de astăzi are 87 de proiecte al căror text a fost trimis vineri, la ora 18:00. Aseară, la ora 19:00 am primit încă 17 proiecte care vor intra pe ordinea de zi suplimentară (evident, fără să fie motivate de vreo urgență anume, așa cum cere legea). Nu știu dacă știți, dar fiecare proiect înseamnă în medie 20 de pagini de text. Faceți calculele. Și gândiți-vă că așa funcționează Consiliul General, forul unde reprezentanții cetățenilor ar trebui să voteze în cunoștință de cauză. De doi ani, eu și colegii mei din USR București chiar citim toate proiectele, propunem amendamente, corectăm chiar și gramatical textul multor hotărâri. Însă acest mecanism este profund viciat, este anormal și este rețeta perfectă pentru o administrație ineficientă și opacă. Iar asta trebuie schimbat!

https://www.facebook.com/RoxanaWringRo/posts/1734308106688253

Recomandari