10 reguli care îţi pot influenţa viaţa în mod pozitiv

0 37

Nu este deloc simplu să îţi faci viaţa frumoasă. Ţine de atitudine, de noroc, de locul în care trăieşti, de vreme, de bani, de prieteni, de mai toate lucrurile din lume. Există însă câteva reguli care te pot ajuta să treci cu bine prin viaţă, să ţi se întâmple chestii pozitive. Jurnaliştii de la Plash.in au realizat un top cu 11 reguli care îţi pot influenţa viaţa în mod pozitiv.

1.Încearcă să te adaptezi vremii. Cercetătorii au descoperit că există o legătură evidentă între starea de spirit a oamenilor şi cea a vremii. Un studiu realizat anul trecut a demonstrat că oamenii sunt cei mai fericiţi la 25 de grade Celsius. Nici prea cald, dar nici prea frig. Aşa că setează această temperatură la serviciu sau acasă. S-ar putea să te ajute, cine ştie.

2.Fericirea este ereditară! Deşi pare incredibil, cercetătorii au demonstrat că fericirea este strâns legată de ereditate. Studiind arborele genealogic al mai multor familii, au descoperit că cine provine dintr-o familie optimistă, motivantă şi pozitivă, are şanse mai mari să fie mai fericită decât cei care se trag dintr-un cuplu de negativişti, doborâţi de provocările vieţii. Aşa că, dacă vrei să fii fericit(ă), caută să ai alături un om care să fie optimist.

3.Un alt sfat, valabil pentru ambele sexe. Găseşte-ţi un partener sexy. Cu cât aratâ mai bine fizic, cu atât vei avea şanse mai mari să fii fericit(ă).

4.Mirosul de flori te face fericit. Potrivit unui studiu realizat de dr. Jeannette Haviland-Jones, de la Rutgers University , mirosul florilor declanşează în creierul uman aşa-numită glandă a fericirii. Îţi dă o senzaţie de bine şi te face să uiţi de stres, de oboseală etc.

5.Îmbracă-te în culori vii. Specialiştii spun că cei care se îmbracă în culori deschise, care adoptă, de exemplu, galbenul, albul, verdele, roşul şi roz-ul pal au o dispoziţie mai bună decât cei care se îmbracă în negru sau gri.

6.Trebuie să ai un hobby. Studiile de specialitate demonstrează că cei care, de exemplu învaţă să cânte la chitară, să deseneze, să joace şah etc., sunt mult mai fericiţi faţă de cei care nu au niciun hobby. Să devii bun la orice înafară de job este o chestie care te va ajuta să trăieşt i mai bine.

7.Mergi la cumpărături. Shoppingul este una dintre căile sigure care duc la fericire. Cu cât vei cumpăra mai multe lucruri care îţi plac, cu atât vei fi mai mulţumit de viaţa ta, de modul tău de a fi.

8.Mergi la concerte şi spectacole. Să ieşi din casă şi să mergi frecvent la spectacole, indiferent că e vorba de film, teatru, operă, concerte etc., toate acestea îţi vor creşte gradul de satisfacţie legat de viaţa ta, te vor face să te simţi fericit.

9.Ascultă muzica ce-ţi place. Potrivit unui studiu publicat in Journal of Positive Psychology in 2013, cei care ascultă muzică în mod frecvent sunt mai puţin stresaţi şi mult mai dispuşi să încerce lucruri noi, să privească viaţa într-o tentă pozitivă.

10. Învaţă să speri. E o chestie esenţială pentru a fi fericit. Un studiu realizat de Universitatea din Michigan in 2009 a demonstrat că, dintr-un grup de oameni care au eşuat din varii motive în viaţă, cei care şi-au revenit şi au avut o viaţă fericită au fost cei care au sperat şi au fost încrezători că lucrurile vor merge bine. Concluzia specialiştilor – uită de negativism, de temeri, şi încearcă să fii optimist, să crezi în lucrurile bune.

Recomandari