Comentariile agresive de pe Facebook le-au adus un dosar de urmarire penala. Ce au scris despre un poliţist

162

Mai mulţi utilizatori Facebook din România riscă dosar penal din cauza comentariilor postate la un clip.

Totul a început după ce în iulie, după ce un şofer din Caransebeş, supărat pe poliţistul care l-a amendat a postat pe Facebook o serie de clipuri cu agentul. Prietenii celui care le-a postat au început să comenteze, înjurându-l şi chiar ameninţându-l pe poliţist prin mesaje precum “asta vrea sa aibe soarta lu ala de la Suceava din gara?”, potrivit Express de Banat.

Ca urmare, Poliția Municipiului Caransebeş s-a autosesizat şi a demarat o anchetă împotriva autorului filmării şi a celor care au comentat. Ei riscă dosar penal şi chiar ani grei de închisoare.

Citeste si:

Nu îl cunosc pe șofer, decât tangențial, nu am fost la el sau la magazinul tatălui său pentru a primi piese de mașini gratis, cum acuză. S-a întâmplat să fie oprit în trafic de două ori în 5 zile în două zone diferite și a primit sancțiuni pentru neregulile constatate. De fiecare dată m-a filmat cu telefonul mobil. […] Toate măsurile au fost conform legii, am văzut că mă filmează, este dreptul lui, însă a doua zi a postat trunchiat imaginile. Iar comentariile sunt de natură să deformeze adevărul, să-mi aducă prejudiciu imaginii mele și instituției în care lucrez și pe care o reprezint, astfel că m-am văzut nevoit să fac plângere penală împotriva acestui om”, a declarat poliţistul pentru aceeaşi publicaţie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a clasat dosarul, dar acum avocatul agentului a contestat decizia la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș. Acesta a dispus infirmarea soluţiei iniţiale şi a cerut reluarea umăririi penale.

 

Sursa: Express de Banat