Un loc UNIC in Romania. Aquaparcul cu apă termală. Toate bazinele vor fi alimentate cu apă de la un izvor termo-salin

8248

Această idee a revenit în actualitate după vizita efectuată, la începutul lunii mai, de către ministrul Mircea-Titus Dobre, care le-a cerut să actualizeze documentaţia şi să o trimită pentru a fi cuprinsă în Master Planul de Investiţii în Turism, care va fi făcut public la 1 iulie, informează adevarul.ro


(Thermal Park Bešeňová, Slovacia)

”Noi am depus deja documentaţia la Ministerul Turismului, important este să găsim şi finanţare pentru acest proiect, care se ridică undeva la 9 milioane de euro. Locaţia rămâne Platoul Coronini, pentru că acolo deţinem cea mai mare suprafaţă de teren.

Am discutat cu domnul ministru, care a spus că ne sprijină pe latura aceasta, dar să vedem dacă anul acesta bugetul va permite. Ne-a prins deja în Master Plan, acum aşteptăm să vedem ce se va întâmplă”, a declarat  Cristian Miclău, primarul din Băile Herculane.

Citeste și:
Sfântul pictat în biserică cu mitralieră și cartușe. I-au despicat capul de gât. A refuzat să dea crucea jos, să se lepede de Hristos. Mama și-a vândut apartamentul pentru a-i recupera trupul. 4.000 $
Citeste și:
Simion Gârlea, soldat în al Doilea Război Mondial: "După patru luni de mers pe jos am sărutat pământul"
Citeste și:
Colonelul Paraschiv și-a ieșit din fire la audieri și a refuzat să revadă imaginile din 10 august

Slovenia, Parc Termal

Aquaparcul din Herculane ar fi primul din România în care toate bazinele vor fi alimentate cu apă de la un izvor termo-salin. Aquaparcul va include bazine de înot interioare şi exterioare, tobogan, spaţii de relaxare cu şezlonguri şi pentru alimentaţie publică.

(Szechenyi, Ungaria)

Faza de execuţie ar putea crea aproximativ 120 de locuri de muncă, iar cea de operare are prevazută 34 de posturi. În total, va avea 1500 de locuri şi va funcţiona pe tot parcursul anului.

Realizarea acestui aquaprak ar transforma Băile Herculane într-o staţiune permanentă, nu cu caracter sezonier cum este în prezent.

(foto: Therme Erding, Germania)

Până la găsirea banilor pentru Aquaparc, administraţia locală din Herculane va semna în zilele următoare contractul pentru o finanţare europeană de 3,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea turismului.

sursa: romanibuni, adevarul