În sfârșit s-a aflat adevărul! „Au fost oameni care au tot întrebat dacă emisiunea Visuri la Cheie este adevărată… Uneori realitatea nu se poate da la TV!”

3488

Arhitecţii Alina Vîlcu şi Omid Ghannadi au fost prezenţi în studioul Adevărul Live pentru o discuţie despre culisele uneia dintre cele mai de succes şi de impact emisiuni de televiziune, „Visuri la cheie“. Cu această ocazie, cei doi au oferit lămuriri celor care se îndoiesc de veridicitatea proiectului, precizând că, într-adevăr, uneori realitatea este mult prea dură pentru a putea fi difuzată pe micile ecrane.

Doi dintre membrii echipei „Visuri la cheie“, arhitecţii Alina Vîlcu şi Omid Ghannadi, au fost în studioul Adevărul Live pentru a vorbi despre emisiunea în care oameni cu situaţii materiale modeste sunt ajutaţi să aibă casele la care au visat.

Cei doi, care fac echipă în faţa camerelor cu prezentatorul Dragoş Bucur şi cu designerul Adela Pârvu, au explicat de ce emisiunea, difuzată de Pro TV în fiecare miercuri de la 20.30, se bucură de un asemenea succes, cum sunt alese cazurile şi au făcut precizări în legătură cu zvonurile potrivit cărora unele case nu ar fi în realitate renovate. De asemenea, Alina Vîlcu au dezvăluit care este scopul final al acestei emisiuni, precum şi modul în care le-a schimbat viaţa.

Adevărul: „Visuri la cheie“ este una dintre cele mai urmărite emisiuni de la Pro TV, în fiecare miercuri în jur de două milioane de telespectatori o urmăresc. Ce credeţi că îi atrage pe oameni în faţa micilor ecrane, având în vedere că nu este o emisiune de divertisment?

Alina: Ce face ca emisiunea noastră să fie cu adevărat valoroasă este faptul că nu te uiţi pentru a te relaxa, pentru a te destinde, ci pentru a te conecta cu viaţa aşa cum e ea, cu poveştile altor oameni. Şi e foarte frumos chiar şi atunci când e trist, când lucrurile par fără speranţă. E foarte frumos pentru că aşa e viaţa, efectiv. „Visuri la cheie“ arată viaţa aşa cum e ea, autentică, şi cred că asta îi atrage pe oameni.

Citeste și:
Florin Calinescu: "livulica, farasul pe care te vei imbarca, a iesit din fabrica si ti se va livra cat de curand."
Citeste și:
Polițiștii pun îndrăzneala atacului asupra baschetbaliștilor de la Brăila pe seama creșterii tupeului interlopilor în toată țara pe fondul slăbirii poliției prin politizare
Citeste și:
Codrin Ștefănescu a explodat după scrisoarea-anti Dragnea: 'Avem de-a face cu un complot. Văd un act de trădare'

Omid: „Visuri la cheie“ este un punct de speranţă pentru toată lumea, mai ales pentru cei care trec prin momente grele şi au probleme reale. Tot ce ne dorim noi este ca prin această emisiune oamenii să conştientizeze societatea în care trăiesc, încercăm să-i încurajăm să dea o mână de ajutor, pentru că puţin cu puţin poţi realiza lucruri măreţe.

Alina: Şi să nu uităm de inspiraţie, pentru că nu sunt oameni pe care îi defineşte doar faptul că au nişte probleme financiare sau de altă natură. Nu doar ăsta e motivul pentru care noi mergem la ei. Ei sunt o inspiraţie, pentru că au bucurie în ochi în ciuda greutăţilor. Poate nu au căldură în casă iarna, poate că au copii bolnavi, e greu de pus în cuvinte ceea ce trăiesc, dar au bucurie în ochi, au speranţă. Şi atunci îţi dovedesc că e cu siguranţă ceva acolo, dincolo de tăvălugul acesta în care noi ne trăim vieţile, iar lucrul acesta te animă.

Actorul Dragoş Bucur, prezentatorul „Visuri la cheie“, spunea că această emisiune nu e de ajuns, că o mână de oameni nu-i pot ajuta pe toţi cei care au nevoie.

Omid: Aşa este. Cred că emisiunea este un prototip al societăţii ideale. Emisiunea asta este o bucăţică din cum ar trebui să funcţioneze societatea. Dragoş a spus un lucru foarte adevărat: emisiunea asta pare o reţetă perfectă, toată lumea are ceva de câştigat. Dar de multe ori stăm şi nu facem nimic pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru, iar acesta e un gol pe care sper ca emisiunea să-l umple din ce în ce mai mult.

Bănuiesc că au existat şi oameni simpli sau organizaţii care v-au căutat şi şi-au oferit ajutorul?

Alina: Mereu sunt şi asta e bine. Fac parte dintre prietenii noştri, pe de-o parte, dintre cei care nu au dubii în ceea ce priveşte veridicitatea emisiunii şi spun asta pentru că multora li se pare că nu este o emisiune pe bune. Dar chiar şi oameni necunoscuţi ne scriu pentru că vor să ne ofere ajutorul, fie financiar, fie cu sfaturi, şi asta e frumos.

Aminteai de cei care nu cred în verdicitatea emisiunii. Haideţi să profităm de ocazie şi să lămurim acest aspect. Ce mesaj le transmiteţi acestora?

Omid: Au fost oameni care au tot întrebat dacă emisiunea este adevărată şi cărora le-am răspuns cu nu. Nu, nu este adevărată, pentru că uneori realitatea este cu mult mai tristă decât ceea ce vedeţi la televizor. Deci, dacă ajungem la un moment dat într-un moment extrem de sensibil, poţi fi sigur că realitatea este cu mult mai dureroasă decât ce se poate da la televizor. Din punctul meu de vedere, să ai o opinie de orice tip este dreptul tău, toată lumea poate să aibă păreri, chiar dacă sunt adevărate sau nu, însă, îi rog pe toţi cei care au asemenea păreri să verifice măcar sursa informaţiilor, pentru că este extrem de simplu să-ţi dai seama că ştirile sau informaţiile pe care le primeşti sunt de la o sursă credibilă sau nu. Noi nu putem opri toate spamurile mediatice care apar peste tot, iar asta e tot ceea ce noi putem face: să le cerem oamenilor să-şi verifice sursele de informare, pentru că nu e corect ca noi să muncim atât de mult, iar unii oameni să lanseze informaţii false.

Alina: Eu am obiceiul de a-i invita la filmări pe cei care se îndoiesc de onestitatea noastră. Pe de altă parte, dincolo de faptul că mă irită puţin întrebarea dacă e pe bune ce facem noi, mai ales din partea cunoscuţilor, nici nu mi se pare un lucru atât de grav. Dacă stai să te gândeşti, trăim într-o societate plină de nebuni care împuşcă oameni pe strazi, o societate plină de războaie şi catastrofe şi atunci e greu de crezut că se poate întâmpla un lucru total pozitiv. Cred că de aici se naşte neîncrederea şi întrebarea dacă e chiar pe bune că un lucru frumos, care e şi profitabil şi care lasă şi ceva în urmă, se întâmplă.

Citește mai multe pe: adevarul.ro