Motivul pentru care Stan a refuzat sa mearga la inmormantarea lui Bran. „El ar intelege…” . Cum aratau cei doi la batranete

1701

Stan Laurel şi Oliver Hardy s-au întâlnit prima oară în anul 1919 şi au jucat împreună în filmul „The Lucky Dog“, iar de atunci doar moartea a putut să îi mai despartă.

În vara lui 1957, Oliver a murit la vârsta de 65 de ani, după ce suferise deja două infarcturi. Opt ani mai târziu, în 1965, a murit și Stan în urma unui atac de cord. Avea 74 de ani și a fumat ca un turc întreaga viață.
Cât a trăit, spunea mereu glumind că „Dacă văd pe careva trist la moartea mea, jur că nu mai vorbesc cu el în viața mea”. Cu toate acestea, Stan nu a putut să își ascundă tristețea când și-a pierdut cel mai bun prieten, pe Oliver.

“Lumea a pierdut un geniu al comediei, iar eu mi-am pierdut cel mai bun prieten. Mă simt pierdut fără el, după 30 de ani în care am fost mai mult decât prieteni“, a spus atunci Stan, care nu a fost în stare să meargă la înmormântarea prietenului său din cauza durerii. Ştia că „Babe ar înţelege”, aşa cum îi spunea Stan lui Oliver. Şi tot atunci a spus că nu va juca nicioadată fără prietenul lui. Şi s-a ţinut de cuvânt!

În cei opt ani rămași, Stan Laurel a stat departe de scenă, refuzând orice rol, însă nu a stat departe și de fani. S-a întâlnit deseori cu ei și era ca o revedere a unor prieteni dragi. Împărtășeau amintiri, momente picante din culise și îi păstrau, vie, memoria lui Hardy.

Citeste si:

Pe 23 februarie 1965, Stan se afla în spital după ce suferise un atac de cord și îi spunea asistentei medicale că ar vrea să schieze. Nu a mai apucat. A murit câteva zile mai târziu. Ambii actori au fost incinerați, fiind ultimul detaliu care i-a legat.