Mihai Voicu, profeție NEAGRĂ pentru PNL: Am cam ÎMBULINAT-O! Oamenii se duc spre Cioloș și USR

232

Deputatul PNL, Mihai Voicu, susține că liberalii vor pierde cel mai mult ca urmare a referendumului pentru familie, din cauza faptului că partidul susține această inițiativă. Voicu consideră că PNL nu-și mai reprezintă electoratul tradițional, iar oamenii se vor îndrepta către USR sau Dacian Cioloș.

”Contrar semi-unanimității noastre de ieri, eu cred că PNL are cel mai mult de pierdut din acest vot și voi încerca să explic de ce.

Am pierdut pentru multă vreme, dacă nu definitiv, sprijinul electoratului urban, activ și educat, adică al clasei de mijloc pe care avem pretenția că o reprezentăm. Aceștia se vor orienta către USR sau către Cioloș dacă acesta nu o va mai scălda.
Am dat la schimb acest sprijin contra iluziei că vom beneficia de suportul electoratului rural, al pensionarilor și al BOR.

Să le luăm pe rând.

Electoratul rural votează cu primarul punct. Cunosc sute de localități unde, atunci când aveam primar, luam 75% iar atunci când am pierdut primăria sau primarul a trecut la PSD, am trecut peste noapte la 5%. Acest lucru se va vedea la europarlamentare atunci când, în aceste localități, indiferent cât de mult am susține referendumul, tot 5% vom lua.
Sprijinul pensionarilor nu îl putem avea și nu cred că ne putem gândi la asta. Doar un număr mic votează cu noi, din diverse considerente care nu prea cred că țin de referendum.

Citeste și:
Tudorel Toader: Procurorul general se află în gravă eroare, plasează justiția în afara puterilor statului
Citeste și:
Cristian Tudor Popescu îl DESFIINȚEAZĂ pe Liviu Dragnea: După Asasinat, Lovitura de Ștat
Citeste și:
Papa Francisc: ”Nu poţi să crezi în Dumnezeu şi să fii mafiot / Încetaţi să vă gândiţi doar la voi şi la banii voştri”

În sfârșit, BOR va susține în continuare PSD, pentru mai multe motive, cel mai important fiind acela că le dau mai mulți bani, principala valoare după care se ghidează biserica. Unii lideri PNL pot avea relații personale bune cu BOR, însă când vine vorba de partide, aceasta va alege mereu PSD. S-a văzut clar la alegerile prezidențiale și nu numai.

Am putea să sperăm că am captat bunăvoința cultelor neoprotestante conservatoare, însă acesta sunt minoritare și, în plus, vor încerca să ne impună din ce in ce mai mult din agenda lor, interzicerea avortului fiind cert următorul pas. Asta se poate rezolva cu un lider care decide să le ignore pretențiile, așa cum au reușit în trecut doi președinți PNL, nu dau nume.

Nu în cele din urmă, marea pierdere este distanțarea radicală față de Klaus Iohannis și agenda europeană, reformatoare și liberală a acestuia. Dacă USR decide să îl sprijine pe președinte în 2019 am cam îmbulinat-o, deoarece mare parte din imensul capital de simpatie al lui Iohannis se va transfera către aceștia și nu către noi”, susține Mihai Voicu, pe pagina personală de Facebook.