Colonel în rezervă, atac la generalul Ilie Năstase: „Aţi primit nejustificat un grad militar. Dacă eraţi patriot nu făceaţi circ de Ziua Naţională!“

3499

„Domnule Năstase, am tot respectul pentru performanţa dumneavoastră sportivă, dar asta nu înseamnă că mi se pare şi justificat faptul că aţi primit un grad militar, indiferent care ar fi acela. Un adevărat general are peste 25-30 de ani de carieră în spate, are misiuni în teatre de operaţii şi multe, multe studii de specialitate, pe tot parcursul său profesional. Nu sunteţi la fel cu cei 20-30 de generali din tribună. Nici ei nu sunt la fel cu dumneavoastră, fiecare are meritele lui.

Dumneavoastră aţi folosit uniforma de general în cele mai nepotrivite locuri, la prezentări de modă sau în tribuna unor meciuri de tenis, fără nicio legătură cu regulamentele militare. Şi nu mă refer numai la păr… Uniforma de general nu este un costum de scenă!

Întotdeauna, la Parada de Ziua Naţională au existat reguli, pe care muritorii de rând le-au respectat, fie că erau parlamentari, miniştri, generali, veterani de război sau simpli cetăţeni, cei cu care aţi fost dumneavoastră nevoit să vă amestecaţi ieri. Cu această ocazie, poate aţi constatat şi că nu se vede şi nu se aude mare lucru din defilare din afara tribunei oficiale.

Este regretabil faptul că nu aţi fost invitat, dar sunt sigur că puteaţi rezolva situaţia cu un simplu telefon. Dacă eraţi un adevărat român patriot, nu făceaţi circ de Ziua Naţională!

Citeste si:

Iar să folosiţi copilul pentru a atrage atenţia mi se pare cel puţin jenant!“, scrie Daniel Anghel, colonel în rezervă din Constanţa.

Colonelul (r) Daniel Anghel are la activ două misiuni în teatre de operaţii, studii de specialitate în SUA, la post, în Franţa, timp de trei ani, unde am făcut parte din Forţa de Reacţie Rapidă a NATO. Inginer de comunicaţii, apoi ofiţer de presă, el şi-a încheiat cariera militară lucrând în „cartierul general“ al Ministerului Apărării Naţionale, ca şef al biroului de presă al MApN în perioada 2010-2016. Din postura sa, col. (r) Anghel a fost invitat să comenteze pentru televiziunea Digi24 desfăşurarea de forţe de la Arcul de Triumf.