Codrin Ștefănescu îi dă un ultimatum ministrului Justiției: „Fie ia măsuri foarte radicale, fie își depune mandatul”

320

Secretarul-general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, are de ales între două variante, după ce va reveni în țară din vizita sa în Japonia: fie va lua „niște măsuri foarte radicale”, fie își va depune mandatul.

Ștefănescu a criticat reacția lui Tudorel Toader la acuzațiile aduse împotriva DNA de către deputatul Vlad Cosma și fostul procuror Mihaiela Moraru Iorga și a afirmat că „ministrul Justiției nu a făcut nimic”.

„Dacă emisiunea de aseară se făcea în Germania, la ce probe s-au spus în emisiune, maşinile cu mascaţi plecau de aseară, îi luau pe ăştia de la DNA Prahova, cu Kovesi cu tot, noaptea se sigilau sediile, se punea sechestru pe calculatoare, pe telefoane, pe toate documentele, pe tot absolut. În aceeaşi noapte, erau luaţi domnii judecători care erau pe blat şi care apar în înregistrări cu tovarăşii Onea şi Portocală. Asta era într-o ţară europeană normală şi democratică”, a declarat Codrin Ștefănescu la Antena 3.

„La noi, s-a întâmplat aşa: dimineaţă, nu a spus niciun cuvânt dl procuror general, dimpotrivă. Corpul de Control al ministrului Justiţiei n-a făcut nimic, dl Tudorel, nimic, a trebuit să ieşim noi pe scările partidului. A venit premierul Viorica Dăncilă să ia poziţie fermă, să-l convoace pe dl Tudorel să plece din Japonia, să vină naibii înapoi în ţară”, a continuat el.

Codrin Ștefănescu a ținut să îi dea un ultimatum lui Toader, după ce acesta va reveni în țară: „Eu spun aşa: dl Tudorel care a zis că nu mai e nevoie de Inspecţia Judiciară că vine el să facă dreptate- noi tot aşteptăm şi toată România aşteaptă- eu acum împărtăşesc opinia Adinei Anghelescu, adică se întoarce din Japonia şi are două variante: ia nişte măsuri foarte radicale, legale şi concrete sau îşi pune mandatul pe masă şi spune că nu poată să facă nimic. Este infernal ce vorbesc românii, este un tsunami”, a mai spus acesta.

Citeste și:
Textul complet al scrisorii prin care 13 lideri PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea
Citeste și:
Kirk Douglas şi Anne Buydens, îndrăgostiţi de 64 de ani! Cum au fost surprinşi cei doi actori
Citeste și:
Șerban Nicolae tună și fulgeră: 'Nu particip la conspirații și aranjamente. Precizare pentru proști'