Ce spune un român despre compatrioţii care se întorc în ţară cu ifose. „Nu se întorc cu lopeţile şi târnăcoapele în ţară, dar se întorc cu talente, aer superior şi greaţă de România. „

5219

Dinu Sovea, un român stabilit în Londra care a ajuns o mică vedetă pe reţelele de socializare graţie postărilor lui amuzante care îi vizezaza pe românii din străinătate care se întorc în august în ţară. Dinu îi ironizează pe români spunând despre ei că sunt “românaşii căsătoriţi cu lopeţile, măturile şi căpşunii străinilor” şi că ar uită limba română.

Postarea romanului a stârnit un val de reacţii pe reţelele de socializare. Iată mai jos mesajul complet:

“August, luna de miere a românilor ce muncesc în afară. Căsătoriţi cu lopeţile, măturile şi căpşunii străinilor… românaşii au parte de o luna de vis în România. Nu se întorc cu lopeţile şi târnăcoapele în ţară, dar se întorc cu talente, aer superior şi greaţă de România. Uitând limba maternă, “comme şi dici la voi”, Ion fiind John sau Giovanni acum, ei aduc în ţară spumă automobilistică de afară.

Şoferi pe buldozere, roabe şi tractoare în afară, zic de cei mai norocoşi… sau şoferi pe hârleţele şi lopeţile străinilor, ajunşi în ţară sunt şoferi pe maşini care mai de care. Dacă îi întrebi, toţi muncesc pe la birouri, toţi sunt şefi şi ne mirăm cum românaşii ăştia “şefi” au mâinile aşa de crăpate de la atâta birou.

Este luna lor. Pentru ei AuGust minunat zilele de glorie petrecute în România. Pentru ei August este singură luna din an când dau şi nu primesc comenzi. Ospătar, due porţii de mititei, pătaţi fritte şi două Ursus la “baeatu”!
FMM “stranierule” ce te-ai ajuns!, a scris Dinu Sovea.

„Lasă-i să fie cum vor ei! Fiecare trăieşte cum poate şi este cine poate. Mai bine să ne ducem nouă grijă nu lor! Respectă-i pe toţi”, i-a transmis un internaut.