Branza, „cocaina produselor lactate”. Substanta continuta care da dependenta

1177

Branza este considerata un aliment sanatos, aproape fiecare dintre noi consumandu-l cu placere. Cred ca nimeni nu s-a gandit pana acum ca un consum regulat de branza poate crea dependenta. Savanţii americani de la Universitatea Michigan afirmă că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice denumită „caseină”, care generează dependenţă şi activează aceleaşi regiuni cerebrale.

Totodată, cercetătorii americani au descoperit că pizza este unul dintre preparatele alimentare care generează cea mai puternică dependenţă, în mare parte datorită stratului de brânză.

Potrivit profesorului Neal Barnard, membru în Physicians Committee for Responsible Medicine, caseina „se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează o gamă întreagă de opiacee, denumite casomorfine”. Anumiţi savanţi consideră că efectul pe care brânza îl are asupra creierului este atât de puternic încât alimentul a fost denumit „cocaina produselor lactate”.

Mai multe studii au dezvăluit că acele casomorfine se ataşează de receptorii opioizi, care sunt asociaţi cu controlul durerii, senzaţia de recompensare şi dependenţa.

Laptele conţine o cantitate foarte mică de caseină, dar obţinerea unei jumătăţi de kilogram de brânză necesită aproximativ cinci litri de lapte. Aşadar, oamenii care mănâncă brânză înghit cantităţi relativ mari de caseină.

Citeste și:
Epidemie de hepatita A în Bihor! Sunt sute de persoane INFECTATE. Autorităţile au încercat să ţină totul SECRET
Citeste și:
Kirk Douglas şi Anne Buydens, îndrăgostiţi de 64 de ani! Cum au fost surprinşi cei doi actori
Citeste și:
Ca MAFIOȚII! Amănunte despre descinderea ILEGALĂ a Inspecției Judiciare la Parchetul General pentru dosarul măcelului din 10 august

sursa antenasatelor.ro