Basculanta-gigant din Belarus pe lângă care supercamionul lui Ceauşescu pare ceva banal

853

75710 este cea mai mare basculantă din lume. Este făcută de către producătorul din Belarus BelAZ pentru a fi folosită în domeniul minier. Are aproape 8.1 metri înalţime şi poate transporta greutatea 300 de sedan-uri de dimensiuni medii.

Impresionantul camion se urneşte folosindu-se de patru motoare electrice dispuse câte unul la fiecare roată, iar motoarele termice sunt folosite doar pentru a alimenta acumulatorii electrici.

Belaz 75710 are două motoare termice: două V16-uri diesel care produc, fiecare, câte 2.332 de cai-putere şi 9.313 Newtoni-metru de cuplu motor. Acestea alimentează cele patru motoare electrice – care livrează, fiecare, câte 1.632 de cai-putere. Înmulţeşte cu patru şi vei dispune de 6.526 de cai-putere.

Această basculantă ne aduce aminte de supercamionul lui Ceauşescu.

Citeste și:
Teo Trandafir a vorbit despre salariul ei! Cât a câștigat aceasta
Citeste și:
Ca MAFIOȚII! Amănunte despre descinderea ILEGALĂ a Inspecției Judiciare la Parchetul General pentru dosarul măcelului din 10 august
Citeste și:
Transcăpăţânii – Șoseaua care străbate cerul la 2000 de metri altitudine, mângâind fagii, molizii, brazii, șerpuind ca o viperă printre bujorii de munte. Un peisaj fabulos!

75710 are 20,6 metri lungime, 9,8 metri lăţime şi 8,1 metri înălţime. Sistemul de propulsie electric îi conferă tracţiune integrală şi o viteză maximă de 64 de kilometri la oră „la gol”. Iar când este pus la treabă, Belaz 75710 poate căra până la 450 de tone.

cel-mai-mare-camion-din-lume-2 cel-mai-mare-camion-din-lume-belaz-11 cel-mai-mare-camion-din-lume-belaz-main cel-mai-mare-camion-din-lume-5 cel-mai-mare-camion-din-lume-belaz-7